GUIDE: Sådan plejer du dine sko

GUIDE: Sådan plejer du dine sko

Sko og støvler kræver pleje og vedligeholdelse, hvis du ønsker at de skal holde længe. Men når du plejer dine sko, er det vigtigt, at du bruger de rigtige plejeprodukter. Skopleje er nemlig ikke bare skopleje, for der er forskel på imprægnering til sko alt efter om det er til sko af læder, ruskind, lak eller stof. Hos Ahler Sko ved vi, at det kan være svært at finde frem til den rette pleje til at imprægnere dine sko, og derfor har vi lavet denne lille guide, som hjælper dig på rette vej.

 

IMPRÆGNERING OG SKOPLEJE

Her finder du et overblik over de forskellige typer af imprægnering og skopleje, som er blandt de mest almindelige.

Imprægnering 

En klassisk sko imprægnering beskytter dine sko og støvler mod vand, smuds og skidt, og holder dine sko flotte i længere tid. Den er nem at anvende, da den blot skal sprayes på skoene i et tyndt lag i ca. 20 centimeters afstand. For at forlænge levetiden på dine sko, bør du imprægnere dem inden brug og gentage imprægneringen jævnligt. En klassisk imprægnering til sko kan ofte bruges til både skind og tekstiler, men læs altid på dåsen for at være sikker.

 

Læderbalsam

En læderbalsam findes ofte i små krukker eller bøtter og er klar i farven. Balsammen er med til at pleje og nære skindet på skoen, og giver det et sundt og fornyet look. En læderbalsam kan med sin nærende pleje ofte give læderet en anelse mørkere tone efter brug. Du anvender en læderbalsam ved at påføre et jævnt, tyndt lag med den vedlagte svamp, som du bruger til at gnubbe balsammen ind i skindet med.

 

Skocreme

En skocreme skal bruges til sko og støvler med glat skind. Den bløde creme er både med til at rense skoene, samtidig med at den plejer og nærer skindet og genopfrisker farven. En skocreme har udover sin plejende egenskaber også en imprægnerende virkning, der afviser vand og smuds. Skocremen findes i både en sort, brun og en neutral farve, så du let kan finde en skocreme til farven på dine sko. Du påfører skocremen med den medfølgende svamp og gnider den godt ind i skindet. Lad derefter skocremen tørre, og polér herefter med en blød klud.

 

Colourshine

En colourshine er til en hurtig genopfriskning af skoen og dens farve, men erstatter ikke en normal skopleje. En colourshine er derfor perfekt at have på kontoret, til at tage med på rejser eller andre steder, hvor det kan blive relevant med en hurtig opfriskning af dine sko. Den kan anvendes på skind, og skal vælges i skoens farve. En colourshine anvendes ved let at gnide materialet ind i skoen med svampen.

 

Lakpleje 

Lakpleje er et specialplejemiddel beregnet til lakeret læder og syntetiske materialer. Det forhindrer læderet i at blive skrøbeligt, samtidig med at det renser, plejer og gør læderet blankt. Lakplejen skal anvendes ved at smøre et tyndt lag på skoene og straks polere efter med en blød klud.

 

Ruskinds/nubuck pleje

Har du et par støvler eller sko i ruskind/nubuck, så kan det anbefales, at du anvender plejeprodukter, der er beregnet til ruskind og nubuck. Ruskinds/nubuck pleje er både med til at beskytte, imprægnere og opfriske farven på dine sko. Ruskinds/nubuck pleje anvendes ved at påføre et jævnt lag med svampen, lade tørre, og slutteligt børste op med en svamp eller børste. Til det formål kan en ruskindsbørste anbefales. En ruskindsbørste kan samtidig være behjælpelig med at rense og fjerne pletter på skoen.

 

SKOSÅLER OG INDLÆG

En måde at forlænge dine skos levetid er, udover skoplejen, også ved at anvende en sål i skoen. Skosåler beskytter det inderste af sålen i dine sko, som ellers ofte bliver slidt ved jævnligt brug, og så er de samtidig med til at give en øget komfort. En lædersål er optimal, hvis du ønsker at beskytte det inderste af dine sko, hvor en SANI sål er til dig, der ønsker en sål, som absorberer fugt og sørger for en god ventilation i skoen. Ønsker du at aflaste dine trædepuder eller tilpasse størrelsen af dine sko, er en forfodssål at anbefale. En forfodssål i gel er specielt god til høje sko.

Og tvivl ikke, hvis du mangler den rette pleje til dine sko og støvler. Hos Ahler Sko har vi samlet alt hvad du har brug for lige her.  

 

Efterlad en kommentar

Alle felter er obligatoriske

Navn:
E-mail: (Ikke publiceret)
Kommentar