Stilguide: Bælter

Stilguide: Bælter

STILGUIDE: SÅDAN VÆLGER DU DET RIGTIGE BÆLTE

Et herrebælte synes måske umiddelbart at være et nødvendigt accessory, som mange forbinder med en praktisk egenskab. Men i dag er herrebælter en vigtig del af mænds outfit og den personlige stil. Det kan dog være svært at vide helt præcist, hvilket bælte der går godt sammen med hvilket outfit, og derfor har Ahler Sko lavet en stilguide, der hjælper dig med de mest almindelige do’s and don’ts indenfor bælter til mænd. Samtidig har vi også sørget for at opliste nogle af de mest almindelige typer af bælter til herre, så du bedre kan danne dig et overblik over, hvilke bælter der findes.

 

HERREBÆLTER – DO’S AND DON’TS

  •          Sørg altid for at farven samt materialet på dit bælte matcher dine sko
  •          Brug ikke et bælte, hvis du bruger seler
  •          Et smallere bælte passer godt til pæne sko, hvor et lidt bredere bælte matcher nogle lidt kraftige sko eller støvler godt
  •          Som hovedregel bør du altid bruge bælte, hvis der er stropper i dine bukser
  •          Vælg altid en bælte størrelse, der giver plads til både at kunne spænde mere ind og mere ud

 

VÆLG DET RIGTIGE HERREBÆLTE

Når det kommer til at vælge det rigtige bælte, er det også godt at kende til de forskellige typer af herrebælter, der findes:

 

Læderbælte

Et læderbælte er det mest klassiske bælte, og samtidig den mest anvendte bælte type. Et læderbælte kan både bruges til formel og til casual hverdagsbrug, og har du både et brunt og et sort læderbælte i garderoben, er du godt stillet. Da bælters bredde og læderlook er forskellige, er det selvfølgelig altid en fordel, at man også har bælter i flere bredder og udseender i skabet. Det naturlige slid, som et læderbælte med tiden vil få, vil ofte kun bidrage til et pænere look, og du skal derfor ikke være bange for lidt slitage på bæltet.

 

Stofbælte

Et stofbælte er et mere casual bælte end det traditionelle læderbælte. Stofbæltet er oplagt sammen med chinos eller shorts, og gør sig specielt godt til det maritime og sporty look – f.eks. sammen med en polo og en kasket. Da stofbælter findes i flere farver, er det selvfølgelig vigtigt, at bæltets farver passer til både tøj og sko. Som hovedregel skal du derfor altid vælge dit stofbælte i samme farve som dine sko, men da dette kun er en hovedregel, kan du selvfølgelig altid kombinere dit stofbælte med dit outfit på en måde, som passer til din egen personlige stil.

 

Flettet bælte

Et flettet bælte er en tredje almindelig bæltetype til mænd. Et flettet bælte passer, ligesom stofbæltet, ofte bedst til mindre formelle lejligheder. Det kan dog sagtens kombineres med et jakkesæt, hvis man ønsker at bryde det traditionelle look, og dresse sit outfit lidt ned. Det er dog vigtigt at huske på, at et flettet bælte ofte har et lidt mere rustikt look, og derfor kan virke voldsomt sammen med lette og tynde materialer. Det flettede bælte kan bruges til både shorts, chinos og jeans, og kan styles sammen med både skjorter, T-shirts og poloer. Du bør selvfølgelig altid huske på, at farven på bæltet skal matche resten af dit outfit, og derfor kan det også være en fordel, at have flere valgmuligheder i garderoben. Se f.eks. Ahler Skos udvalg af bælter lige her.

 

Denne stilguide sætter rammerne for de mest gængse regler indenfor valg af herrebælter. Men det er selvfølgelig op til dig selv, hvordan du vælger at sammensætte dine bælter med resten af dit outfit. I dag vægter den personlige og unikke stil højere end de traditionelle retningslinjer, og du kan derfor nøjes med at bruge denne guide som inspiration til valg af bælte til dit tøj.

Efterlad en kommentar

Alle felter er obligatoriske

Navn:
E-mail: (Ikke publiceret)
Kommentar