Stilguide: Sko til kvinder

Stilguide: Sko til kvinder

STILGUIDE OM SKO TIL KVINDER

For rigtig mange kvinder er sko et af de vigtigste elementer af et outfit. Derfor kan man sjældent få for mange sko, og det er helt sikkert de fleste kvinder, som kender til at have et utal af sko at vælge mellem. Men det er ikke altid let at finde ud af, hvad man helt præcist skal gå efter, når man skal vælge sko til sit outfit. Derfor har vi hos Ahler Sko sørget for at lave en lille stilguide, der hjælper dig med de mest almene gyldne regler, når det kommer til sko til kvinder. Vi har samtidig lavet en gennemgang af de mest almindelige damesko-modeller, som du bør kende til, når du skal vælge dine sko.

 

DAMESKO – DE GYLDNE REGLER

  •          En høj hæl dresser op, en flad hæl dresser ned
  •          Brug som hovedregel ikke strømper til åbne sko og sandaler
  •          Vælg gerne en sko med høj hæl til formelt brug
  •          En smal hæl er mest elegant, hvor en chunky hæl giver et mere råt udtryk
  •          Sko uden stropper omkring anklen giver illusionen af længere ben
  •          Er du ikke den højeste kvinde, bør du undgå damestøvler med et højt skaft, da det kan give illusionen af kortere ben

 

DE KLASSISKE DAMESKO

Herunder giver vi dig et overblik over de mest klassiske damesko, som du bør kende til. Det skulle gerne gøre det lettere for dig at kunne vælge de helt rigtige sko, og samtidig finder du ud af, hvad du muligvis mangler i din skosamling, for at den er komplet.

 

Pumps – den klassiske damesko

En klassisk, sort pump er en sko, som enhver kvinde bør have i sin sko-garderobe. De kan bruges til stort set alt, og kan derfor være med til at redde ethvert outfit. Skoen kan kendes ved, at den er lukket hele vejen rundt, og har enten en høj eller lidt lavere hæl.

Denne klassiske sko er for mange en favorit, og bliver derfor ofte brugt hyppigt. Derfor bør den også vælges med omhu, da kvaliteten og komforten skal være i orden, så du kan have dine pumps i lang tid. Mangler du en udgave af denne uundværlige sko, kan du med fordel se Ahler Skos flotte udvalg lige her.

 

Stiletter

En stilet er nok den mest elegante og feminine damesko, der findes. Stiletter findes i et utal af modeller, der er enten lidt eller meget åbne, og er ofte udstyret med en høj og tynd hæl. Den elegante sko kan måske virke skræmmende for nogle kvinder, da højden ofte er over de 9 cm, men vælger man et par stiletter, der har en god pasform på foden, giver det den nødvendige komfort, så de bliver nemmere at gå i. Sammensæt dine stiletter med både kjole, nederdel og jeans for at gøre dit look mere feminint.

 

Støvler – de korte og de lange

Der findes efterhånden en masse forskellige, når det kommer til typer af støvler til kvinder. Først og fremmest findes der de tidsløse støvler med højt skaft. De kommer igen sæson efter sæson, og kan derfor roligt findes frem i vinterperioden, når du ønsker et klassisk look.

Derudover findes der de mere moderne og trendy ankelstøvler – eller støvletter, som mange også kalder dem. Dette er støvler, som kun går til anklen, og så findes de i et utal af modeller med både høj og flad hæl. Ankelstøvler er, ligesom den klassiske pump, et musthave i enhver kvindes skosamling, da de kan bruges til stort set alt, og er fantastiske i årstidens overgangsperioder.

 

Espadriller og sandaler

Espadrillos til kvinder har i løbet af de seneste sæsoner været prangende i modebilledet, og er derfor blevet en uundværlig del af det udvalg af sommersandaler, som alle kvinder bør have. De afslappede sko kan kombineres med alt, lige fra en feminin kjoler eller nederdel til stramme jeans, og vil ofte tilføre et trendy tvist til dit outfit.

Udover espadrillos, findes der et vælg af andre sommersandaler. Specielt de enkle sandaler med læderstropper er et populært valg, da de ofte er yderst komfortable at have på, og så findes de i mange designs. Hos Ahler Sko har vi f.eks. både enkle, flade dame sandaler, der passer til ethvert klassisk outfit, men vi har også nogle flotte metalic sandaler, der er perfekte til et mere trendy look. Vil du inspireres, eller ønsker du at udvide din sko-garderobe med flotte sandaler, så kan du kigge her.

Efterlad en kommentar

Alle felter er obligatoriske

Navn:
E-mail: (Ikke publiceret)
Kommentar