STILGUIDE: Sådan finder du den perfekte skjorte

STILGUIDE: Sådan finder du den perfekte skjorte

Skjorten har været fast inventar i de fleste mænds garderober gennem rigtig mange år. Alligevel er skjorten langt fra ved at gå af mode – tværtimod, så er skjortemode et fænomen som aldrig før! Skjorten ses mere og mere i modebilledet, og bruges af både unge som ældre til både hverdag og fest. Det er derfor helt sikkert, at du bør eje flere valgmuligheder i dit skab, når det kommer til gode kvalitetsskjorter og modeskjorter til mænd. Men med de mange muligheder, der er at vælge mellem, kan det være svært at finde den helt rigtige skjorte til lejligheden. Derfor har vi hos Ahler Sko sørget for at lave en lille guide til, hvordan du finder den perfekte skjorte til enhver lejlighed.

 

MUST-HAVES

Under Must-haves finder du skjorter, som enhver mand bør have i sit klædeskab. De er klassiske, og kan bruges til mange lejligheder.

Den hvide: En hvid skjorte er essentiel for en ordentlig basisgarderobe. Du går simpelthen aldrig galt i byen med en hvid skjorte, og skal du til en fest, der kræver ”skjorte og slips”, så er den hvide skjorte et oplagt valg. Det er dog vigtigt at huske, at hvis du f.eks. har tatoveringer på brystet, som du gerne vil skjule, så bør du vælge en hvid skjorte i en lidt kraftigere kvalitet. Og så skal den pæne hvide skjorte holdes ren! Vi har en super flot hvide skjorte hér.

Den lyseblå: En lyseblå skjorte er for nogen blevet en større klassiker end den hvide, og taler man om moderne skjorter, er en lyseblå én af slagsen ikke til at komme udenom. En lyseblå skjorte er ligeså stilren som den hvide, men dens blå farve gør den mere anvendelig til flere lejligheder. Den kan f.eks. både bruges til et flot jakkesæt eller til et par jeans eller shorts. Den lyseblå skjorte er med sin sommerlige nuance speciel flot at bruge i sommerhalvåret.

Er man ikke til den klassiske lyseblå skjorte, kan man alternativt vælge en blå- og hvidstribet skjorte, som også har det klassiske og afdæmpede udtryk.

Den mørke: En mørk skjorte er ligeså vigtig i din garderobe som den hvide og den lyseblå. Du kan med fordel vælge en mørk skjorte i en flot, mørk blå farve. Det er en farve, som giver ethvert outfit klassisk og afbalanceret look. Den mørkeblå farve virker utrolig stilren, og den kan både bruges til formelle lejligheder eller til den daglige gang på kontoret. Alternativt kan du vælge en sort skjorte til din basisgarderobe. Skjorten kræver lidt mere omtanke i forhold til stylingen, da den som hovedregel ikke bør sammensættes med sorte bukser. Den sorte skjorte passer til gengæld fantastisk til et par jeans eller chinos.

 

SÅDAN VÆLGER DU DET RETTE SNIT

En skjorte er ikke blot en skjorte. Der er forskel på skjorters pasform, kraver og manchetter, hvilket er noget du bør tage med i overvejelserne, når du skal vælge en skjorte.

 

Manchetten

Når man taler om manchetter på din skjorte, er det først og fremmest vigtigt, at manchetterne sidder så tæt, at de ikke sidder løst og glider ned over hånden. Skjorteærmet skal tilmed have en længde der gør, at manchetten stikker en centimeter ud af jakkeærmet. Til de moderne skjorter til mænd er en enkeltmanchet oftest at finde, men til det mere klassiske og elegante look, er en skjorte med dobbeltmanchetter oplagt.

 

Kraven

Den første regel er, at skjortekraven skal titte ca. en centimeter op over kraven på din jakke i nakken. Samtidig er det også en klassisk tradition, at skjorteflipperne lige præcis dækkes af kraven på jakken. Du kan oftest finde de spidse flipsnipper på skjortekraver, hvilket gør skjorten mere uformel. Ønsker du et meget traditionelt og elegant look, så kan du vælge en skjorte med de runde/stumpe flipsnipper.

 

Pasform

Sømmene på skulderen af skjorten skal gå helt ud til spidsen af din skulder, og gerne lidt længere for at skjorten passer over dine skuldre. Derudover skal du overveje, om en skjorte med slim fit pasform matcher din kropsbygning bedre end en skjorte med en traditionel pasform. Prøv dig gerne frem, du kan hurtigt se hvad der passer dig bedst.

 

Husk din stil

Vores guide opsummerer nogle klassiske grundregler, når du skal finde den perfekte skjorte. Men det er vigtigt, at du huske din personlighed og din stil i valget af din skjorte. Er du til et festligt udtryk, er en skjorte med tern og farver sikkert meget mere dig end en klassisk lyseblå, og derfor er det selvfølgelig dét, du skal vælge.

Mangler du inspiration til valget af din næste skjorte, så har vi et flot udvalg af trendy skjorter til mænd hos Ahler Sko, som du kan se lige her.

Efterlad en kommentar

Alle felter er obligatoriske

Navn:
E-mail: (Ikke publiceret)
Kommentar